Fotbolls VM i Ryssland

Fotbolls VM för Sverige

Jag tycker att det svenska herrlandslaget i fotboll har gjort det riktigt bra på VM. Det har gjort det bättre än förväntat då jag trodde att de skulle åka ur mästerskapet mycket tidigare än i en kvartsfinal. Det är ett historiskt resultat i ett VM, Sverige har ett silver och ett brons sen tidigare. Att komma bland dem åtta bästa nationerna i det här mästerskapet är en skräll men otroligt bra gjort med tanke på att Sverige fick möta Tyskland och Mexico i sin grupp och naturligtvis också Sydkorea. Jag är verkligen imponerad och säkert många av fotbollsexperterna också. Ett fotbollsmästerskap är långt och man blir trött och också mentalt trött och England klarade av det bättre än Sverige. Så jag tror att det var därför England vann tror jag och att Sverige inte spelade tillräckligt bra och inte gjorde mål på sina chanser. England vann rättvist då det gjorde en bättre insats i matchen.

Sammanfattning av fotbolls VM i Ryssland

Fotbolls VM i Ryssland är över för den här gången. Jag tycker att det har varit ett bra mästerskap totalt sett utan oroligheter och stök. Några tråkiga saker hände som när några tyska ledare hånade Sverige och Janne Andersson. Det var så trist att Jimmy Durmaz fick utstå rasistiska påhopp. En av de kroatiska spelarna hyllade sina gamla lagkamrater som han spelade med i en klubb från Ukraina tidigare och det tyckte FIFA var ett politiskt ställningstangande och varnade honom, det känns som det blev ett missförstånd där. En varning är ett okey straff tycker jag men jag håller inte med FIFA. Det var också tråkigt att några idioter sprang in på planen under finalen.

Bronsmatchen mellan Belgien och England var ganska tråkig till en början men sen kom målen och då blev det roligare. Det kändes som Belgien var det bättre laget på planen men England hade några farliga chanser att göra mål men lyckades inte. Belgien vann bronsmatchen med 2 – 0, i mitt tips trodde jag att Belgien skulle kunna skrälla till sig en bronsmedalj. Men mitt övriga VM tips gick åt skogen men det tycker jag bara var roligt.

I finalen spelade Frankrike mot Kroatien och det var en rolig match att se på då det hände mycket. Frankrikes första mål var ett självmål av Kroatien och det andra målet kom på en tveksam straff. I paus stod det 2 – 1 efter ett fint mål av Kroatien. I den andra halvleken avgjorde Frankrike finalen med två läckra mål. Kroatien fick lite hjälp att närma sig då Frankrikes målvakt Hugo Lloris slarvade och en kroat gjorde mål. Frankrike var det något bättre laget och vann det efterlängtade VM guldet med 4 – 2 och Kroatien fick nöja sig med en silvermedalj men naturligtvis var det besvikna.

Fotbolls VM

Recent Posts
Archive