Damernas VM Kval

Finnkampen och Damfotbolls VM Kval

Nu är det äntligen dags för årets upplaga av Finnkampen eller Sverigekampen som våra grannar i Finland kallar den här landskampen i Friidrott. I år är det Finlands tur att arrangera tävlingen och det ska bli riktigt spännande och kul. SVT 1 och 2 sänder från Tammerfors, liksom SVT Play och Radiosporten, TV sändningen börjar kl 17. 00 både på fredag den 31a augusti och på lördag den 1a september.

Den allra första Finnkampen ägde rum 1925 men först 1951 fick kvinnorna vara med och tävla i Finnkampen men inte tillsammans med herrarna till en början. Juniorerna fick en egen Finnkamp 1970. Mellan 1932 till 1938 ställdes Finnkampen in på grund av osämja och startade upp igen 1939. Även under kriget var Finnkampen inställd och återuppstod 1945 när kriget tog slut.

Damernas VM Kval

Nu är det äntligen dags för de svenska fotbollslandslagen att samlas igen och först ut är damlandslaget som ska spela två super viktiga VM kval matcher. Torsdagen den 30e augusti möter Sverige Ukraina på Gamla Ullevi kl 18.45 i TV 12 och tv sändningen börjar 18. 30, Radiosporten sänder från matchen.

På tisdag den 4e september möter Sverige Danmark på bortaplan och det blir en tuff match på Energi Viborg Arena och matchen börjar 17. 00 och tv sändningen börjar 16. 30 i TV 12. OBS Radiosporten sänder från andra halvleken på grund av det kommande valet. Nästa vecka är herrlandslaget i fokus men det berättar jag om i nästa vecka, idag kl 11. 50 presenteras herrlandslagets trupp.

Recent Posts
Archive