Världscupspremiär i längdskidor 2018 2019

Premiär i Världscupen i längdskidor 2018 2019

Nu är det äntligen dags för världscupen i längdskidor att dra igång en ny säsong med spännande skidtävlingar. Premiären äger rum i finska Ruka den 24e november, med sprint på lördagen och 10 km klassisk stil för damerna respektive 15 km klassisk stil för herrarna på söndagen. Det ska bli en spännande start på världscupen i längdskidor och jag har stora förhoppningar på Charlotte Kalla på dem längre distanserna och Stina Nilsson i sprintvärldscupen och det ska bli kul att se även henne på dem längre distanserna och hur hon har utvecklat sig på dem långa distanserna. Det ska bli kul att se hur Ebba Andersson kan mäta sig mot de bästa efter sin fina 4e plats på OS i Skiathlon. Och så hoppas jag på dem andra damerna i skidlandslaget.

På herrsidan har jag stora förväntningar på Calle Halfvarsson och Daniel Rickardsson i första hand. Men man måste ha lite tålamod med Daniel Rickardsson efter hans fotoperation men jag hoppas att han kan prestera fina resultat ändå. För Calles del hoppas jag att han håller sig frisk för då kan han vara med i toppen och slåss om pallplatser i världscupen och på VM hoppas jag att han minst tar en individuell medalj för det förtjänar han efter allt slit på mästerskapen. Jag hoppas också att någon eller några killar slår igenom den här säsongen som tillexembel Oskar Svensson och Viktor Thorn. Och att Jens Burman kan prestera bättre resultat den här säsongen och samma sak gäller också Teodor Peterson och resten av det svenska herrsprintlandslaget. Sätt på tvn i helgen och följ det svenska skidlandslaget, heja, heja Sverige.

Recent Posts
Archive