Längdskidor och JVM ishockey

Tour de ski och JVM i ishockey

Nu är det snart dags för juletidens sport höjdpunkter med tävlingar på snö och is, längdskidor och JVM i ishockey men jag tror att ishockeyn får några fler tv tittare. Jag kommer att följa båda sport evenemangen så gott jag nu kan då ishockeyn sänds på natten. Då är det bra att ha SVT play och inspelningsfunktion på tvn.

Tour de ski är en tour på skidor, ni som inte vet vad det handlar om. Skidtävlingarna börjar den 29e december och avslutas den 6e januari. Tävlingarna startar i Toblach, Italien och fortsätter sen till Schweiz och Val Müstair och därefter till Oberstdorf i Tyskland och sista stoppet blir i Val di Fiemme i Italien där hela touren avslutas med en klättring uppför en slalombacke. Sveriges hopp är Stina Nilsson på damsidan så länge hon själv vill, och vi får se om hon fullföljer touren eller om hon bryter halvvägs in i touren för att istället träna och på herrsidan har jag mest förhoppningar på Calle Halfvarsson.

JVM i ishockey inleds den 26e december och avslutas den 5e januari men i Sverige blir det den 6e januari svensk tid, ni som vill se matcherna live på tv får kolla upp sändningstiderna själva då det kan bli lite förvirrande med svensk och kanadensisk tid och samma sak gäller vilka datum Sverige ska spela. Sverige möter i sin grupp Finland, Slovakien, USA och Kazakstan. Två av matcherna börjar 04. 30 och de två övriga matcherna börjar 00. 30. Det ska bli väldigt roligt och spännande att följa Småkronorna som Sveriges JVM lag heter och vi hoppas att Sverige går till final igen.

Recent Posts
Archive