VM i alpint i Åre 2019

Alpina VM i Åre 2019

Nu är det dags för VM i alpint i Åre och det ska bli så spännande och roligt att följa de svenska och de andra ländernas åkare. Jag tror att Österrike kan ta några av medaljerna och deras stjärna Marcel Hirscher är storfavorit att ta hem två VM guld, i storslalom och slalom men det finns konkurrenter som kan utmana. Amerikanskan Mikaela Shiffrin är även hon storfavorit att ta hem VM guldet i slalom men hon utmanas i första hand av slovenskan Petra Vlhova. Våra svenska medaljhopp i dam slalom är Frida Hansdotter och Anna Swenn Larsson som får utmana om silver och brons om inte amerikanskan har en dålig dag för då kan ett guld vara möjligt men antagligen inte. Andre Myhrer är vårt hopp på herrsidan i slalom och det svenska laget i lagtävlingen kan också ha en medaljchans. VM pågår mellan den 5e och den 17 februari, svt och svt play sänder. Alla tider och sådant finns på svt.se.

Recent Posts
Archive