Spännande VM Stafetter

VM Stafetterna 2019

Nu i dagarna två, idag och i morgon fredag är det dags för stafetter för damer och herrar. Först ut är damernas stafett som startar 13. 00 svensk tid och det ska bli så spännande att följa, det norska damlaget är storfavoriter att vinna guldet. Därbakom utmanar Ryssland och Sverige i första hand, som i sin tur utmanas av USA, Tyskland och Finland men dem lagen måste nog ha en riktig bra dag om de ska utmana om medaljerna tror jag. I det svenska laget deltar i denna ordning Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla och Stina Nilsson och vi i Sverige får hoppas att Ebba och Charlotte gör det så mycket bättre än på 10 km men jag tror och hoppas att de höjer sig nu när det åker i ett lag. Jag tror på en svensk medalj men kanske inte guld men Norge är i alla fall rädda för Frida Karlsson och hennes framfart så de satta Therese Johaug på sista sträckan i stället för sträcka två så jag hoppas det blir spännande in i det sista men vi får se.

Herrarnas stafett börjar 13. 15 i morgon svensk tid, Norge och Ryssland är favoriter att göra upp om guldet ingen tvekan om det. Jag tror att Frankrike och eventuellt Finland gör upp om bronset, Sverige kan kanske utmana om alla har en riktigt bra dag. Men realistiskt så ska vi vara glada om Sverige kommer topp 6 överhuvudtaget, tyvärr är inte Sverige ett topplag längre och det är synd. Sverige är ju inne i en generationsväxling nu och har varit det länge och formen finns inte där just nu, Jens Burman är den svensk som åkt bäst på VM men det är ju fyra i ett lag. Ni förstår säkert logiken att det inte funkar i ett lag så jag måste nog fastslå att det återigen blir ett medaljlöst mästerskap för de svenska herrarna trots att 5 milen är kvar men där tror jag inte heller på medalj. Man får leva med verkligheten att storhetstiden är över för tillfället.

Recent Posts
Archive