Ett fantastiskt Skid VM för Norge

Norges fantastiska Skid VM 2019

Ja ni Norge vilket fantastiskt VM det blev för er i Seefeld, med så många medaljer och på herrsidan tog ni hem alla gulden. Jag vill inte säga det men Johannes Höstflot Kläbo är ju helt överlägsen i sprint just nu och alla andra länder bara suckar när de blir ifrån spurtade av en omöjlig norrman. Men grattis Norge ni har ju fått en ny stjärna i erat landslag. Ända gången jag blev glad över ett norskt guld var när Martin Johnsrud Sundby korsade mållinjen som guldmedaljör på 15 km i klassisk stil, hans första guld på ett mästerskap och det förtjänade han verkligen. Sjur Röthe gjorde en fantastisk skiathlon tävling och vann guldet och Hans Christer Holund han bara stack efter 2 kilometer på 5 milen och som det sen utspelade sig så blev det inte äns spännande om guldet. Och vi ska inte äns prata om stafetterna på herrsidan, det ända man kan säga är Norge, Norge och Norge ni är så förbannad bra på stafetter, ni är helt omöjliga så hur ska vi göra för att slå er egentligen, det går ju inte att klå er.

Ni norrmän har ju en fantastisk sprinter vid namn Maiken Caspersen Falla som under säsongen bara har vunnit två sprinttävlingar men var bäst när det gällde som mest på VM. Men hon blev aldrig riktigt utmanad om guldet, då Jonna Sundling och Maja Dahlqvist ramlade då det skulle avgöras och störde Stina Nilsson lite så det blev bara silver för svenskan. Norskan Mari Eide tog bronsmedaljen och hon blev riktigt glad. Ingvild Flugstad Östberg tog tre individuella medaljer, i skiathlon tävlingen blev det silver, på 10 km i klassisk stil knep hon ett brons och på 3 milen blev det ytterligare ett silver. Och så Therese Johaug som har dominerat och vunnit alla distansloppen hon ställt upp i den här säsongen och visst hon var också bäst på VM. Therese Johaug var helt ostoppbar i damernas skiathlon och vann lätt sitt första guld på årets VM. Men på 10 km i klassisk stil blev norskan utmanad av en ung svensk VM debutant vid namn Frida Karlsson, men det blev ett nytt norskt guld men med bara tolv sekunder. På 3 milen däremot var allt normalt igen och Therese Johaug kunde helt ensam och totalt överlägsen åka hem sitt tredje VM guld. För Norge blev det inget guld i dam stafetten då Sverige ville annat och att den norska taktiken i laguttagningen misslyckades, oj vilken besvikelse för det norska laget att bara få ett silver men så går det när man är rädd för en ung svensk debutant. Det blev totalt 18 norska medaljer i längdskidspåret, alltså ett bra VM för Norge.

Recent Posts
Archive