Sammanfattning om Damernas Fotbolls VM 2019

Damfotbolls VM 2019

Damernas fotbolls VM är nu över sen en dryg månad tillbaka och det var ett roligt mästerskap. De stora fotbollsnationerna Tyskland och Brasilien misslyckades med att nå final i årets VM, Brasilien slogs ut i åttondelsfinal och Sveriges damer slog ut Tyskland i kvartsfinal. Under mästerskapet har videogranskningarna varit i fokus lite för mycket efter vissa matcher, men det är bra att det systemet finns. Kameruns landslag uppförde sig illa i åttondelsfinalen mot England då domaren i matchen dömde rätt men det tyckte inte spelarna i Kamerun och därför vägrade de att spela igång matchen igen efter att domaren blåst av matchen tillfälligt, så larvigt tycker jag. Hemmanationen Frankrike misslyckades igen med att ta sig till medaljmatcherna.

De svenska damlandslagets insats i VM är för mig väldigt överraskande men kul. Chile besegrades med 2 – 0 trots att matchen fick brytas i andra halvlek på grund av åska och Thailand besegrades med klara 5 – 1. Sverige förlorade däremot mot USA som vann med 2 – 0 men USA var ju som resultatet visar det bättre laget. I åttondelsfinalen fick Sverige möta Kanada och det blev en tuff match. I matchens slutskede fick Kanada straff efter en onödig hands i straffområdet men Hedvig Lindahl i det svenska målet gjorde en fantastisk räddning som gav Sverige segern med 1 – 0. I kvartsfinalen fick Sverige möta värsta tänkbara motstånd, svårslagna Tyskland som Sverige har så svårt för. Det blev en tuff match och i slutet av matchen blev en svensk spelare skadad. Sverige gjorde en riktig bra insats och för en gångs skull var Sverige det bättre laget i den andra halvleken och lyckades faktiskt besegra Tyskland med 2 – 1 och det hör inte till vanligheterna att Sverige vinner mot Tyskland. I semifinalen fick det svenska damlandslaget möta Nederländerna men där tog det roliga slut och det blev förlust för Sverige, då Nederländerna vann med 2 – 0.

I en mycket oväntad bronsmatch fick Sverige möta England och det blev en tuff match. Sverige började bäst och gjorde det första målet och bara en stund senare kom 2 – 0 målet. England öste på för att komma ikapp och lyckades till slut att reducera till 2 – 1, alla målen kom i den första halvleken och den andra halvleken blev mållös. Jag trodde aldrig att Sverige skulle ta sig till en bronsmatch då vägen fram dit såg svår ut, men det är ju klart att jag hoppades på framgång. Men att det nu blev en bronsmedalj det är så fantastiskt kul och otroligt oväntat för mig. USA och Nederländerna gjorde upp om guldmedaljen, USA var det bättre laget och vann rättvist med 2 – 0 över Nederländerna.

Recent Posts
Archive