top of page

Petter Wrigstad

Konstnär

Petter har alltid älskat konst och att skapa konst. Hans tålamod och detaljrikedom i verken är fenomenal. Petter hämtar inspiration från de resor han gjort och han är intresserad av fotografi. Han kombinerar sina intressen genom att använda foton som underlag för sina teckningar.

Petter är född i Stockholm och bor fortfarande i staden. Sedan 2002 har han jobbat som konstnär på Medis5. Under våren 2022 har Petter provat på akvarellkonsten och har låtit pigmentet flöda i vatten. En stor kontrast mot hans tidigare detaljerade konst. Bilder på akvarellerna går att se under knappen Akvarellkurs.

På bilden ser vi ett urval av Petters verk vilka finns presenterade i Sensus, Medis 5:s lokaler. .

Utvalda motiv av Petters verk finns till försäljning. Vänligen kontakta Mats Eriksson via mejl.

Verken är printat på finare papper och vi säljer dem oramade.

Kontaktperson: mats.eriksson@sensus.se

Telefon: 076-779 97 69

Skogsbrand
Kaknästornet
Bogesund
Globen
Delfi
Cinque Terre
Alhambra
Perast
Mostarbron
Skansen
stadshuset
Venedig
Vasaskeppet

Kent Sidvall

Artist, författare och konstnär

Med sin finkorniga, gentlemannamässiga stil och öppna sinne skildrar Kent sin omvärld. Det kan vara i bokform, i jazzklassiker eller i konsten.

Kent har även spelat in en skiva, ”Victory For The Cool Jazz” som finns på Spotify.


Kent kom ut med boken ”Uppvaknande” våren 2022, uppföljaren till den självbiografiska ”En lång och komplicerad historia”. Bokrelease blev det den 25 april och Kent uppträdde på stora scenen på restaurang Biblioteket i Medborgarhuset.

Högalidskyrkan, illustration av Kent Sidvall.

Hatt och fluga är Kents signum.

Är du intresserad av den första av Kents böcker hör av dig till:

marita.jonols@sensus.se

AnnaCarin.JPG

Anna - Carin Eriksson

Konstnär, poet, artist

Anna-Carin är med i konstgruppen. Hon arbetar gärna med akvarellpennor och hänger med på akvarellkursen. Hennes kännetecken är att illustrerar och gör upprepande mönster. Stilen är karakteristisk och A-C har ett färgseende som är utmärkt.

 

AnnaCarin Akvarell blomma.jpg

Anna-Carin har en ljus, vacker sångröst. Hon är en av deltagarna i scengruppen.

P1189757_edited.jpg

Robert Carlsson

Konstnär och berättare

Robert Carlsson är illustratör och han jobbar fram sina illustrationer digitalt. Just nu arbetar han med de globala målen i Agenda 2030 och ritar superhjältar som gör sitt bästa för att göra vår jord till en bättre plats.

 

Robert har en fantastisk berättarröst och har uppträtt flertalet gånger på scen.

 

Följ med oss in på programmet Artstep. Här kan vi se hur Robert har föråldrat en rad seriekaraktärer.

 

Nu går vi på vernissage, välkomna till "Ålderns höst"!

Bild: "Sluta skräpa ned" av Robert. Finns på stor affisch och medverkar i utställningen "Använd din röst".

Sam Ahlstrand

Konstnär 

Sam har jobbat på Inuti sedan 2015 - och han har gått tre års studier på Konstskolan Linnéa. Sam har deltagit i flertalet grupputställningar och är en härlig och professionell idésprutare.

Illustrationer är en av Sams styrkor, som att måla och rita djur i rörelse, komma med roliga idéer och slogans. Vi skissar på de 17 Agenda 2030 målen och konsten jobbar med den historiska bonaden. Här visar Sam verkligen framfötterna. 

Sam deltar i konstprojektet Fakulteten.

 

Bild: "Kåkstaden" av Sam Ahlstrand.

Lotta Larsson

Konstnär 

Lotta har ett fantastiskt färgsinne och vågar låta pigmentet röra sig i mycket vatten på akvarellkursen. Det gör att färgerna får en fin lyster. Hon har en, i motsats till färgernas flödande, god förmåga att göra detaljrika mandalas och kombinera färg och form.

Lotta är van att stå på scen och deltog i projektet Shakespeare med Teater Surra. Hon har lätt för att få idéer till manus och agerar gärna som skådespelare. Hon skrev och agerade i filmen "Mitt drömbröllop" som visats i flera olika sammanhang.

 

IMG_20231023_153018_410.jpg

Sara Mützell

Konstnär och skribent

Sara skriver, gärna om sport och fördjupar sig i viktiga ämnen. Hon har medverkat i konstkursen och använder sig av teknikerna akvarell och akryl.

Sara har besitter är en hejjare på att få till rätt kulörer och använder gärna mycket vatten så att färgerna flödare och skiner.

 

bottom of page