top of page

Bild: Andreas Nordell och Anna-Karin Unger är musikpedagoger på Medis 5. Här spelar dom på Biblioteket Live, Medborgarhuset, på ett event för Kent Sidvalls bokrelease.

Pall och gittar.jpg

TEXT & MUSIK

Här jobbar vi intensivt med produktionerna och repeterar. Vi jobbar i flera olika projekt och är redan igång med planeringen för år 2024. 

 

Här skriver vi texter och komponerar musik, vi spelar in röster och spelar in i studion.  Musikvideos och de produktioner vi har gjort finns på Medis5kanalen, så kika gärna vidare där.

Scen gruppen samlas varje dag, vi har musik, röst - och scenträning, 

Längre ned på sidan hittar du också länk till gruppen SPRAK, värt att kika där också! 

Musikpedagoger

Anna-Karin Unger

Andreas Nordell

Mathias Danielsson

Medis 5 scengrupp fortsätter med spridning

av Agenda 2030 och de globala målen

för en hållbar utveckling.

 

Materialet är hämtat från vår e-bok ”This Is Our Planet”. Under vår turné får vi fin respons och har väckt både eftertänksamhet och känslor.

Vi jobbar för att sprida och inspirera
andra att lära sig om Agenda 2030.

 Är ni intresserade av att vi kommer till er? 

”Texten till den här låten skrev jag när jag gick i gymnasiet. Den handlar om de tankar jag bar inom mig under skoltiden. Texten handlar om att vända rädslan som finns inom oss - till att istället känna hopp. Jag tycker att det är viktigt att man vågar öppna upp och säga vad man känner. Och att man blir lyssnad på och får stöd.”

Josefin Rehn

Riv ned väggen

Med stöd från folkbildningsorganisationen #vimåsteprata har Josefin Rehn på Medis 5 fått möjlighet att utveckla den egna låten ”Riv ner väggen”. Det resulterade i en studioinspelning av låten och skapandet av en tillhörande musikvideo.

 

 

Josefin genomförde också en avslutande konsert på Medborgarhusets trapp där hon framförde den egenskrivna låten. Med sig hade hon tre inbjudna kollegor som framförde egna sånger och dikter. Alla med en stark demokratisk koppling. Det övergripande budskapet handlade om kulturens demokratiska betydelse för vår existentiella hälsa.

 

Text: Josefin Rhen

Musik: Jakob Sköldung
Video: Peter Karppinen
 
 

Scengruppens deltagare: Erik Nordlund, Tobias Andersson, Rolf Hendil-Forssell, Lena Hesse, Anna-Carin Eriksson, Adolfo Celis och Anna-Karin Unger.

Adolfo Celis skriver manus, är regissör och leder scengruppens deltagare rätt på scenen.

20230117_134807 (1)_edited.jpg

Just nu jobbar scengruppen med två olika föreställningar. Föreställningarna är i Agenda 2030 och de globala målens anda. Vi vill sprida ordet, inspirera och lära andra. 

Längst bak ser vi Kent, Petter, Torbjörn och längst fram Uffe.

Sprak1.jpeg

Sprak Orchestra

An improv group whose creations are executed by musi-cians with functional impairments, cons-tantly searching for new expressions and timbres.
They build most of their instrum-ents themselves
at their home base Medis 5 in Stockholm. The main focus is on performing and recording their latest work, but also making music for film, dance, theater, and exhibitions.

Musik: "Längtan Bort"  SPRAK Orchestra (6,22 min)

1. STE-011_fix [eq,exp,vrb]
00:00 / 06:22
bottom of page