MUSIK PÅ MEDIS 5

medis 5.PNG

Vi har alltid många musikprojekt igång på Medis5. Vi komponerar, skriver texter, spelar in och uppträder. 

Nu, när vi jobbar i projektet Agenda 2030, repeterar vi och spelar in olika produktioner och musikvideos.

 

En låt som vi spelat in i studio är "Riv ned väggen".

”Texten till den här låten skrev jag när jag gick i gymnasiet. Den handlar om de tankar jag bar inom mig under skoltiden. Texten handlar om att vända rädslan som finns inom oss - till att istället känna hopp. Jag tycker att det är viktigt att man vågar öppna upp och säga vad man känner. Och att man blir lyssnad på och får stöd.” - Josefin Rehn

 

 

"Riv ned väggen"

Text: Josefin Rhen
Musik: Jakob Sköldung
Video: Peter Karppinen
 
Lyssna här!
Med stöd från folkbildningsorganisationen #vimåsteprata har Josefin Rehn på Medis 5 fått möjlighet att utveckla den egna låten ”Riv ner väggen”. Det resulterade i en studioinspelning av låten och skapandet av en tillhörande musikvideo.

 

Josefin genomförde också en avslutande konsert på Medborgarhusets trapp där hon framförde den egenskrivna låten. Med sig hade hon tre inbjudna kollegor som framförde egna sånger och dikter. Alla med en stark demokratisk koppling. Det övergripande budskapet handlade om kulturens demokratiska betydelse för vår existentiella hälsa.

På bilden: Josefin Rehn Foto: Peter Karppinen.

sprak ny
sprak ny
press to zoom

Sprak Orchestra

An improv group whose creations are executed by musi-cians with functional impairments, cons-tantly searching for new expressions and timbres.
They build most of their instrum-ents themselves
at their home base Medis 5 in Stockholm. The main focus is on performing and recor-ding their latest work, but also making music for film, dance, theater, and exhibitions.

Musik: "Längtan Bort"  SPRAK Orchestra (6,22 min)

1. STE-011_fix [eq,exp,vrb]
00:00 / 06:22