Bild: Andreas Nordell och Anna-Karin Unger spelar på Kents bokrelease.

TEXT & MUSIK
PÅ MEDIS 5

Vi har alltid många musikprojekt igång på Medis5.

 

På musik och text komponerar vi musik, skriver poesi och texter, spelar in och uppträder.

 

Vi gör musik till dagligt inspelade videos som publiceras i olika sammanhang på sociala medier.

Vi har röstträning varje dag, vilket ger en bra start på dagen. Och vi är förberedda att stå på scen och ta ton så fort det finns tillfälle och när det är någon som vill lyssna på oss!

Nu, när vi jobbar i projektet Agenda 2030, repeterar vi och spelar in olika produktioner och musikvideos som anknyter till de 17 målen, kika gärna in på Medis5 kanalen!

Musikpedagoger

Anna-Karin Unger

Andreas Nordell

och Matthias

”Texten till den här låten skrev jag när jag gick i gymnasiet. Den handlar om de tankar jag bar inom mig under skoltiden. Texten handlar om att vända rädslan som finns inom oss - till att istället känna hopp. Jag tycker att det är viktigt att man vågar öppna upp och säga vad man känner. Och att man blir lyssnad på och får stöd.”

Josefin Rehn

Bild: Josefin Rehn. Foto: Peter Karppinen.

Riv ned väggen

Med stöd från folkbildningsorganisationen #vimåsteprata har Josefin Rehn på Medis 5 fått möjlighet att utveckla den egna låten ”Riv ner väggen”. Det resulterade i en studioinspelning av låten och skapandet av en tillhörande musikvideo.

 

 

Josefin genomförde också en avslutande konsert på Medborgarhusets trapp där hon framförde den egenskrivna låten. Med sig hade hon tre inbjudna kollegor som framförde egna sånger och dikter. Alla med en stark demokratisk koppling. Det övergripande budskapet handlade om kulturens demokratiska betydelse för vår existentiella hälsa.

"Riv ned väggen"

 

Text: Josefin Rhen

Musik: Jakob Sköldung
Video: Peter Karppinen
 
 
sprak ny
sprak ny
press to zoom

Längst bak ser vi Kent, Petter, Torbjörn och längst fram Uffe.

Sprak Orchestra

An improv group whose creations are executed by musi-cians with functional impairments, cons-tantly searching for new expressions and timbres.
They build most of their instrum-ents themselves
at their home base Medis 5 in Stockholm. The main focus is on performing and recording their latest work, but also making music for film, dance, theater, and exhibitions.

Musik: "Längtan Bort"  SPRAK Orchestra (6,22 min)

1. STE-011_fix [eq,exp,vrb]
00:00 / 06:22